Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які реформи планує Міндоходів?

опубліковано 27 травня 2014 о 15:59

На виконання доручення Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка від 05.04.2014 №12189/0/1-14 наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 08.05.2014 №534 утворена робоча група з питань підготовки нової редакції Податкового кодексу України під головуванням Міністра економічного розвитку і торгівлі України. До складу Робочої групи включені представники заінтересованих органів влади (від Міндоходів – радник першого заступника Міністра доходів і зборів), залучені представники роботодавців, громадських організацій, галузевих асоціацій, міжнародних аудиторських компаній тощо.

Розроблені концептуальні пропозиції щодо реформування податкової системи, за результатами діяльності робочої групи, будуть внесені на розгляд Кабінету Міністрів України в установленому порядку.

Відповідно до розпорядження Міндоходів від 02.04.2014 №66-р створено Робочу групу із підготовки пропозицій щодо вдосконалення податкової системи.

Основними напрямами роботи зазначеної групи є:

– формування плану тематичних зустрічей з бізнес-спільнотою та громадськістю;

– проведення зустрічей з бізнес-спільнотою і громадськістю та напрацювання пропозицій щодо вдосконалення та спрощення податкового законодавства в частині адміністрування податків і зборів, формування податкової звітності, здіснення інших процедур стосовно адміністрування податків і зборів, формування плану заходів, спрямованих на покращення бізнес-клімату, підготовка відповідних проектів нормативно-правових актів.