Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звірки по нерухомості

опубліковано 20 листопада 2013 о 14:53

Законом України від 04 липня 2013 року №403-VII «Про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо об’єктів житлової нерухомості» внесені зміни до статті 265 Кодексу, згідно яких контролюючі органи надсилають власникам житлової нерухомості повідомлення за місцем їх проживання (реєстрації) про звірку кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у їх власності, та розмірів житлової площі таких об'єктів.

Власники об'єктів житлової нерухомості за бажанням та на підставі оригіналів документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об'єктів можуть здійснювати таку звірку до 31 грудня 2013 року (включно). У разі якщо громадянин не здійснюватиме таку звірку то дані щодо кількості об'єктів житлової нерухомості, та розмірів житлової площі таких об'єктів вважатимуться вірними.

За попередніми даними територіальними органами Міндоходів надіслано 677 757 запрошень власникам житлової нерухомості про звірку кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у їх власності, та розмірів житлової площі таких об'єктів та з 358 337 власниками житлової нерухомості уже проведена звірка.