Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини обирають електронне звітування

, опубліковано 30 травня 2023 о 09:19

На сьогодні більшість платників є активними користувачами електронних сервісів ДПС та Електронного кабінету. Це широкі можливості реалізувати свої обов`язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Переважну частину сервісів представники бізнесу і мешканці регіону отримують в Електронному кабінеті платника. 

Подати звітність чи заяву, сплатити платежі, отримати довідку про відсутність заборгованості, листуватись з органом ДПС, зареєструватися платником ПДВ, внести зміни до своїх облікових даних, замовити облікову картку платника, отримати довідку про доходи чи витяг з реєстру, зареєструвати РРО чи програмний РРО –  все це можна зробити, користуючись цим сервісом, не виходячи з дому чи кабінету в будь-який зручний для платника час.

Лише за січень – квітень цього року податківцями Рівненщини опрацьовано 235,5 тисячі звітних документів від платників податків. Загалом у цей період відзвітували 54,9 тисячі платників, з них майже 93 % обрали електронну форму звітності. Тож переважна більшість платників податків області надають перевагу саме електронному звітуванню.

Нагадаємо, що електронна форма звітності має низку переваг над паперовою, це – економія часу, незалежність від місця перебування платника, автоматичне формування архіву, оновлення версій документів, перевірка на предмет арифметичних помилок тощо. 

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua.