Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш ніж 2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб надійшло від платників Полтавщини

, опубліковано 22 березня 2023 о 08:32

Податок на доходи фізичних осіб є ключовим платежем у наповненні місцевих бюджетів. Завдяки відповідальній позиції платників податків за січень – лютий 2023 року до місцевого бюджету Полтавщини спрямовано 2 млрд 201,9 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження податку на доходи фізичних осіб зросли на суму 215,3 млн грн, або на 10,8 відсотка. 

Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов, для збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб Головним управлінням ДПС у Полтавській області систематично проводиться робота по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, які будуть спрямовані на розвиток та фінансування соціальних програм на місцевому рівні, підтримку інфраструктури та інших потреб. Серед вищезазначених заходів: легалізація найманої праці та детінізація заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізація дій з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплата заробітної плати у розмірах меншому за мінімальний); контроль за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів, зокрема з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї).

Важливою складовою у наповненні бюджету є напрям по залученню до декларування доходів громадян. Станом на початок березня 2023 року доходи за 2022 рік задекларували 1712 громадян, на суму 473,2 млн гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, складає 14,8 млн гривень. Задекларована сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету, складає 1,8 млн гривень.

З актуальними реквізитами рахунків на 2023 рік для сплати податків, зборів та платежів можна ознайомитися за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.

Висловлюємо подяку нашим платникам, які забезпечують позитивну динаміку у дотриманні свої податкових зобов’язань та підтримують державу у складні часи.