Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові служби України та Молдови посилюють взаємодію та обмін найкращими практиками

, опубліковано 06 червня 2023 о 16:30

Напрями подальшої співпраці та перспективи спільних проєктів обговорили під час онлайн-зустрічі в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та Директор Державної податкової служби Республіки Молдова Петру Ротару.

«Сьогодні ми діємо у складних, стресових для людей умовах, але вже опрацьовуємо багато планів розвитку України, її економіки та, звісно, податкової служби у післявоєнний час. ДПС активно взаємодіє з багатьма іноземними та міжнародними партнерами щодо стратегій та проєктів, які ми вже почали впроваджувати. Це стосується і розвитку Е-аудиту, Е-акцизу, нових електронних сервісів для платників», – зазначила Тетяна Кірієнко.

У податкових служб України та Молдови наразі багато спільних цілей, зокрема, як у кандидатів на членство ЄС, це впровадження актів Євросоюзу у національне законодавство, автоматичного обміну інформацією та імплементація Плану дій BEPS.

Експерти обох служб активно взаємодіють у сферах контрольно-перевірочної роботи, контролю за трансфертним ціноутворенням та міжнародним оподаткуванням, адміністрування податкового боргу.  

Сторони домовились закріпити напрацьовані ініціативи щодо співпраці, підписавши спільний меморандум між Державною податковою службою України та Державною податковою службою Республіки Молдова.