Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповіді на проблемні питання за результатами проведеної 19 травня 2014 року робочої зустрічі керівництва Міндоходів з представниками бізнесу

опубліковано 28 травня 2014 о 18:31

Розглянути можливість на  програмному рівні автоматичного заповнення додатків до Декларації з ПДВ та самої Декларації на підставі заповненого (сформованого) реєстру податкових накладних.

Розглянути питання зміни порядку сплати ЄСВ – наймані фізичні особи сплачують ЄСВ за себе через податкового агента- роботодавця.

Розглянути питання мінімізації здійснення перевірок малого бізнесу – перевіряти тільки документи на здійснення підприємницької діяльності.

Коли буде скасовано ЗРВСХ (1,5 % від товарообороту)?

Чому кожного місяця змінюються версії в програмах по звітах?

Чому податкова не приймає нульові декларації з податку додану вартість?

Куди ідуть 50 коп. з кожного літру палива на заправках?

Розглянути пропозицію щодо можливості введення фіксованого податку на 1 га землі для аграрного бізнесу та скасувати всі інші звіти автоматично.

Чому по інтернет-продажам з розрахунками на картковий рахунок фізичним особам податок 0 відсотків?

Як буде проводитися повернення і сплата ПДВ, сплата митних платежів, податків та соціальних внесків, якщо НБУ заблокував всі платежі організаціям з Донецьким МФО (в т.ч. на всі організації, рахунки яких веде держказначейство Донецької області)? Чи будуть нараховуватися пеня та штрафи таким отримувачам по вищевказаній причині? Чи потрібно здійснювати такі платежі на інші реквізити? Як вони будуть враховуватися?

Чи будуть проводитися кадрові зміни керівників Міндоходів по регіонах України?

Яким чином буде проводитись підбір кадрів, та чи будуть враховуватися такі критерії як фаховість?

Чи є в планах постійне вдосконалення знань працівників Міндоходів, проведення атестації на відповідність займаній посаді?

У 2012 році було підписано Меморандум між Аудиторською палатою України і ДПСУ про співпрацю. Чи є в планах співпраця з аудиторською спільнотою щодо перевірок податкової звітності?

Чи необхідно мати платникам єдиного податку 1 та 2 груп підтверджуючи документи на придбані для реалізації товари, та чи передбачена відповідальність за їх незбереження?

Чи потрібно платникам єдиного податку 1 і 2 груп звітувати за формою 1 ДФ – у кого та на яку суму придбано товари?

Розглянути можливість зменшення розміру ЄСВ на 40-50 відсотків?

Пенсіонери не платять єдиний збір, що порушує конкурентно-спроможність підприємців. Розглянути пропозицію  сплати пенсіонерами єдиного збору на рівних умовах або заборона пенсіонерам займатися підприємницькою діяльністю.

Ким розробляється пенсійна реформа і яким чином Міндоходів взаємодіє з розробниками пенсійної реформи при реформуванні ЄСВ?

Які реформи планує Міндоходів?

Чи буде спрощена процедура закриття підприємницької діяльності?

Чи буде нести відповідальність податковий інспектор у випадку, якщо у судовому порядку буде скасовано акт податкової перевірки та відповідно податкові повідомлення-рішення?

Які кроки здійснені по відміні утилізаційного збору на тару та мастила?

Які зміни плануються щодо податкової застави?

Коли підприємцям на загальній системі оподаткування можна відображати у витратах   всі витрати – оплата ліцензій на тютюн та алкоголь, амортизацію основних засобів та нематеріальних активів тощо?

Коли будуть внесені зміни в правила ведення книги ф. 10? Для підприємців з великим асортиментом товарів її заповнювати та вести не можливо.

Коли аванс податку на доходи з фізичних осіб у вигляді торгового патенту можна буде зараховувати поквартально, а не в кінці року?

Кожен день до податкової подається звіт. Виникає питання доцільності ведення книги РРО, чи планується її ліквідувати?

Як вберегтися малому та середньому бізнесу від «нікчемних» операцій?

Підприємець – єдиноподатник працює сам, але іноді він повинен відлучитися з робочого місця і для здійснення безперервної підприємницької діяльності він залучає найману особу. Як правильно скласти цивільно-правовий договір підприємця-єдиноподатника з цією найманою особою, щоб реалізація такою найманою особою товарів, які належать підприємцю, не вважалась порушенням законодавства?

Вимога щодо призначення на посади в органах центральної та місцевої влади через попереднє публічне обговорювання та громадську люстрацію кандидатів.