Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції впродовж січня - вересня 2021 року

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 15:11

Упродовж звітного періоду співробітниками уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції ДПС і її територіальних органів (далі – уповноважених підрозділів ДПС) організовано та проведено 17538  організаційно - роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, вебпорталі та субсайтах вербпорталу ДПС, соціальних мережах, організовано виступи на радіо та телебаченні, лекційні заняття, семінари тощо).

Проведено 15799 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим посадовим та службовим особам ДПС, у тому числі з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Уповноваженими підрозділами органів ДПС забезпечено розгляд 1295 звернень, скарг і повідомлень громадян, юридичних та фізичних осіб платників податків щодо можливої причетності працівників органів ДПС до вчинення порушень вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 727 перевірочних заходів (перевірки, дисциплінарні провадження, службові розслідування). За їх результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності 170 співробітників, а також 101 матеріал направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

Виявлено 345 фактів недодержання або порушення вимог та обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», правил етичної поведінки посадовими та службовими особами органів ДПС (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС), інших вимог законодавства.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 101 повідомлення про встановлені факти неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами складено 268 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень в частині порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.172-7 КУпАП), порушення обмежень пов’язаних з одержанням подарунків (ст.172-5 КУпАП), порушення вимог фінансового контролю (ст.172-6 КУпАП) і обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст.172-4 КУпАП) відносно 49 працівників органів ДПС, з яких за матеріалами уповноважених підрозділів ДПС складено 121 протокол відносно 42 працівників. Також, за результатами розгляду правоохоронними органами направлених уповноваженими підрозділами ДПС матеріалів розпочато 32 кримінальних провадження.