Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції впродовж січня - червня 2021 року

, опубліковано 20 липня 2021 о 13:25

Упродовж звітного періоду співробітниками уповноважених підрозділів (уповноваженими особами) з питань запобігання та виявлення корупції ДПС i її територіальних органів (далі — уповноважених підрозділів ДПС) організовано та проведено 13612 організаційно — роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, вебпорталі та субсайтах вербпорталу ДПС, соціальних мережах, організовано виступи на радіо та телебаченні, лекційні заняття, семінари тощо).

Проведено 13691 захід з надання методичної та консультаційної допомоги окремим посадовим та службовим особам ДПС, у тому числі з питань заповнення декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Уповноваженими підрозділами (особами) органів ДПС  забезпечено розгляд 882 звернень, скарг i повідомлень громадян, юридичних та фізичних осіб платників податків щодо можливої причетності працівників органів ДГІС до вчинення порушень вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 414 перевірочних заходів (перевірки, дисциплінарні провадження, службові розслідування). За їх результатами притягнуто до дисциплінарної відповідальності 82 співробітника. Також 74 матеріали направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

Виявлено 215 фактів недодержання або порушення вимог та обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», правил етичної поведінки посадовими та службовими особами органів ДПС (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС), інших вимог законодавства.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 88 повідомлень про встановлені факти неподання aбo несвоєчасного подання електронних декларацій.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами, у т.ч. за матеріалами уповноважених підрозділів ДПС, складено 199 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень в частині порушення вимог щодо запобігання та  врегулювання  конфлікту інтересів (ст.172-7 KУпAП), порушення обмежень пов’язаних з одержанням подарунків (ст.172-5 KУпAП) та порушення вимог фінансового контролю (ст.172-6 KУпAП) відносно 28 працівників органів ДПС. Також, за результатами розгляду правоохоронними органами направлених уповноваженими підрозділами ДПС матеріалів розпочато 21 кримінальне провадження.