Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контроль за підакцизними товарами - під особливою увагою

, опубліковано 02 лютого 2024 о 14:51

02 січня 2024 року Службою безпеки України проведено обшуки за місцем проживання та службовому кабінеті працівника управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Київській області за фактом причетності до  отримання неправомірної вигоди від представника одного із підприємств Київської області. Цього ж дня недоброчесному працівнику ГУ ДПС у Київській області повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

У подальшому Державним бюро розслідувань в межах досудового розслідування кримінального провадження цьому ж податківцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом) за фактом одержання від представника одного із підприємств м. Києва неправомірної вигоди за сприяння у прийнятті рішення щодо не проведення перевірок та не створення перешкод у діяльності СГД. 

З метою припинення подальших корупційних проявів, ДПС прийнято управлінські рішення, якими із займаних посад звільнено недоброчесного працівника та його безпосереднього керівника. Щодо двох інших працівників управління контролю за підакцизними товарами зазначеного Головного управління розпочато дисциплінарні провадження.