Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з міжнародними партнерами: визначені напрями взаємодії

, опубліковано 29 січня 2024 о 09:02

Завершила роботу місія Податково-Бюджетного департаменту МВФ, участь у роботі якої 22 – 26 січня 2024 року на запрошення Міжнародного валютного фонду в Україні брали представники Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України.

Учасниками від ДПС були в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко, в. о. заступника Голови ДПС Євгеній Сокур та директор Департаменту оподаткування юридичних осіб Тетяна Гречана.

Під час заходів було опрацьовано план дій щодо практичної реалізації Національної стратегії доходів, розглянуті конкретні напрями реформування податкової політики та системи адміністрування доходів на коротко- та середньострокову перспективу. 

У ході роботи з боку ДПС були презентовані конкретні кроки для організації успішної реалізації НСД у частині податкового адміністрування. Сторони обговорили партнерські програми з розвитку та їх узгодження з НСД, необхідну технічну допомогу для їх впровадження.

Під час технічної місії розглядалися питання щодо адміністрування податків при реформуванні оподаткування видобувної галузі, контрольованих іноземних компаній, запровадження оподаткування віртуальних активів, імплементації європейських правил щодо оподаткування цифрових платформ (DAC7/OECР), управління податковими ризиками, у тому числі міжнародними тощо.

Нагадуємо, розпорядженням від 27 грудня 2023 року № 1218-р Уряд України затвердив Національну стратегію доходів на 2024 – 2030 роки, виконавши зобов’язання України за Меморандумом з Міжнародним валютним фондом.