Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся практичний онлайн семінар на тему: «Вирішення практичних випадків у сфері трансфертного ціноутворення. Податковий контроль за контрольованими іноземними компаніями. Досвід Німеччини»

опубліковано 16 березня 2021 о 14:20

Протягом 09-11 березня 2021 року проєктом «Ефективне управління державними фінансами III», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Уряду Німеччини, на запит Державної податкової служби України проведено практичний он-лайн семінар на тему: «Вирішення практичних випадків у сфері трансфертного ціноутворення. Податковий контроль за контрольованими іноземними компаніями. Досвід Німеччини».

Семінар проводили досвідчені німецькі експерти-практики у сфері аудиту трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування – пан Александер Ляйпольд, пані Ольга Ассебург-Вітфельдт і пан Арно Нойманн з Федерального центрального податкового відомства (м.Бонн). Вони  презентували міжнародний досвід (ОЕСР, ЄС) та досвід Німеччини українським колегам, а саме: представникам Департаменту міжнародного співробітництва, Департаменту податкового аудиту, Департаменту управління ризиками, Департаменту методології, Департаменту податкового адміністрування , головних управлінь ДПС всіх областей України, всіх міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків та Департаменту міжнародного оподаткування Мінфіну.

Основний фокус під час заходу було зосереджено на питаннях запровадження різних інструментів податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями, які використовуються в Німеччині, а також розгляді, вирішенні та обговоренні рішень практичних кейсів з України та Німеччини в сфері трансфертного ціноутворення у групах та разом з німецькими експертами.

Протягом трьох днів практичного он-лайн семінару експерти розглянули, зокрема, такі ключові блоки: 

– розгляд практичних кейсів з України та Німеччини та аналіз ризиків у сфері трансфертного ціноутворення;

– запровадження ризик-орієнтованого підходу до проведення аналізу контрольованих операцій;

– запровадження податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями (КІК). Досвід Німеччини;

– ICAP – Аналіз (International Compliance Assurance Programme – Міжнародна програма забезпечення дотримання вимог).

Також було приділено увагу додатковому досвіду з подальшої імплементації певних кроків Плану дій BEPS, в першу чергу в сфері перевірки трансфертного ціноутворення компаній та обранні необхідних методів згідно з положеннями ОЕСР.