Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 27.12.2017 № 3184/6/99-99-15-02-02-15/ІПК

опубліковано 23 січня 2018 о 13:37

Державна фіскальна служба України розглянула звернення про надання роз’яснення щодо необхідних документів, якими засвідчується початок утримання і експлуатації будинку відповідним ОСББ та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі  - Кодекс), повідомляє таке.

Платник податку має право відповідно до 52.1 ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) звернутися до контролюючих органів за наданням індивідуальної податкової консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Відповідно до п.п. 191.1.28  п. 191.1 ст. 191 Кодексу до функцій контролюючих органів належить, зокрема, надання індивідуальних податкових консультацій з питань податкового та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на контролюючі органи.

Головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства, відповідно до абзацу другого пункту 1 Положення про Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, затвердженого Указом Президента України від 31 травня 2011 року № 633/2011, є Мінрегіон України.

Таким чином, для надання роз’яснень щодо необхідних документів, якими засвідчується початок утримання і експлуатації будинку відповідним ОСББ, доцільно звернутись до Мінрегіону України.