Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС активно підтримує діалог з бізнесом задля ефективної імплементації в Україні Загального стандарту звітності CRS

, опубліковано 24 травня 2023 о 15:08

В контексті набрання чинності Законом України від 20.03.2023 № 2970-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» Державна податкова служба України активно підтримує діалог з бізнесом задля ефективної імплементації
в Україні Загального стандарту звітності  CRS.

Мінфін та Державна податкова служба України за підтримки Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) провели обговорення особливостей застосування Загального стандарту звітності CRS з членами Незалежної асоціації банків України.

 Обговорення велося навколо практичних аспектів застосування Cтандарту CRS учасниками банківського сектору України.  Зокрема, було зроблено акценти на  рекомендаціях для підзвітних фінансових установ, які з 01 липня 2023 року зобов’язані вживати заходи належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків, а також на питаннях комплаєнсу і взаємодії фінансових агентів з контролюючими органами. 

 ДПС і  надалі тісно співпрацюватиме з усіма суб’єктами виконання нових вимог. Запровадження міжнародного обміну інформацією відповідно до Загального стандарту звітності CRS є одним з пріоритетів ДПС, для реалізації якого залучена всебічна підтримка Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей та проекту EU4PFM. 

Рівність в оподаткуванні, прозорість і міжнародна співпраця є життєво важливими складовими податкової політики України, і впровадження Загального стандарту звітності CRS є важливим кроком для подальшої євроінтеграції України.

Нагадуємо, тексти Загального стандарту звітності CRS, Багатосторонньої угоди CRS та інші документи розміщені за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/crs/normativno-pravovi-akti.